Lijfrente uitstellen: sparen of beleggen

Lijfrente uitstellen: sparen of beleggen

Stel je de lijfrente uit, dan kun je kiezen voor sparen of beleggen. Zelfs als je kiest voor de uitkering, dan kun je verder sparen met het geld dat er nog in de pot zit. De belangrijkste vraag is hoeveel inkomen je straks wilt hebben en of je lijfrente-uitkering daar een rol in kan spelen.

Kies je voor banksparen, dan betaal je wat minder aan kosten. Beleggen heeft als voordeel dat je de rest van je leven elke maand een uitkering krijgt. Met beleggen heb je daarnaast – zeker gezien de lage spaarrente – meer kans op een aantrekkelijk rendement. De kosten zijn wel wat hoger.

Financieel gezond. Nu en later.

Het leven is onvoorspelbaar. Er kan van alles gebeuren dat invloed heeft op je financiële situatie op korte én lange termijn. Als je weet hoe je er financieel voor staat, kun je ook beter inspelen op onverwachte situaties. Jouw financiële situatie en jouw wensen bepalen de mogelijkheden die je hebt om toekomstgerichte keuzes te maken.

Als je lijfrenteverzekering binnenkort afloopt, moet je beslissen wat je met het opgebouwde kapitaal wilt doen. Zorg daarom dat je op tijd inzicht hebt in je (toekomstige) financiële situatie zodat je de juiste keuze kunt maken.